Приклад проекту перепланування квартири

Приклад проекту перепланування квартири

Що необхідно для створення шикарного, запам'ятовується інтер'єру? Елегантна, дорога, зі смаком підібрані меблі? Високоякісна обробка? Комфортна, зручне планування? Що перетворює буденну, чи не дуже величезну квартиру в стандартному будинку на витвір мистецтва?

Один з найбільш професійних сучасних дизайнерів, Гаетано Пеше, відшукав чіткий і лаконічний відповідь на ці питання: "Найбільша шикарна річ – місце". Судячи з усього, специ будівельної компанії "В.Е.К. Сигнал" (керуючий – Роман Донін) солідарні з величавим італійцем. Розроблений ними проект вражає спочатку дбайливим ставленням до житлового місця. Після малозначної перепланування, виконаної архітектором Наталією Мариновський, квартира ніби множиться, здається світліше, легше, затишніше.

З перших кроків візитер усвідомлює: планувальне рішення підпорядковане одній меті – зберегти якомога більше місця, наповнити квартиру повітрям і світлом. Не секрет, що двері і потужні гардероби "з'їдають" сильно багато місця, та й без їх не обійтися! Конструкторам вдалося вирішити і цю проблему.

Театр, як відомо, починається з вішалки, а квартира – з передпокою. Єдиний предмет обстановки в цьому приміщенні – інтегрований шафа, за визначенням більш "малогабаритний", ніж корпусні меблі. Його двері виготовлені з матового скла, тому шафа зовсім не видається масивним. У розміщеному по сусідству гостьовому санвузлі – розсувні двері, на відміну від орної для її відкривання-закривання не потрібно стандартних 0,9 м.

Будинок каркасний, а означає, зносити несучі конструкції категорично забороняється. Їх оформили таким чином, щоб недолік перевтілився в гідність: пілони замаскували вузенькими прямокутними фальшколоннамі з гіпсокартону. Останні прикрашали поличками і нішами зі інтегрованої підсвічуванням, де розмістилися статуетки та сувеніри. До речі подібне рішення можна вважати кандидатурою кутовим шаф, які коштують набагато дорожче звичайної інтегрованої меблів. Внутрішня поверхня деяких ніш пофарбована в білий або ніжно-блакитний колір, з цього візуально розширюється місце.

Стелі складної форми також виконані з гіпсокартону. Плавне обриси навісних частин і багатство підсвічування асоціюються з неквапливо пливуть у літньому небі напівпрозорими хмарами. Легкість і свобода дизайнера у відозві з гіпсокартоном просто зачаровують: з цього матеріалу виконані фактично всі декоративні елементи в квартирі, але почуття нарочитості композиції ні за яких обставин не з'являється. "Скульптурні" деталі здаються дуже органічними і фактично невагомими, як ніби вони виконані з паперу, що прийняла потрібну форму з волі майстра орігамі.

Захоплююча деталь гостьовій частині квартири – унікальний шафа з гіпсокартону, зроблений, як і всі інші елементи, спецами з "Сигналу". Він поміняв знесене міжкімнатну перегородку, що розділяла в початковому варіанті планування вітальню і кухню. "Шафою" цю чудову дизайнерську знахідку можна іменувати тільки в цьому випадку, якщо потрібно чітко позначити її функцію. По суті шафа являє собою розкішне ажурна споруда, служить прикрасою інтер'єру. Інтегрована в нього система зберігання видно тільки з кухні, з іншого боку шафи влаштовані ніші, скляні полиці і антресоль, внутрішня поверхня якої оброблена дзеркальними плитами. Композицію доповнюють інтегровані та стінні освітлювальні прилади.

За допомогою схожої незвичайною конструкції Вітальня розділена від кухні і в той же час обидва приміщення сприймаються як єдиний об'єм. Успішно і композиційне рішення, що дозволяє зберегти стильове єдність інтер'єрів і разом з тим ненав'язливо відокремити житлову зону квартири від допоміжних приміщень. Зигзагоподібна межа між паркетом в житловій зоні і кобальтово-синьою плиткою з глиняного граніту в коридорі і на кухні повторює плавні обриси навісного стелі – наче хмари відбиваються у воді. Сміливе колірне рішення відмінно змішується зі складними геометричними формами декоративних частин.

У дитячій кімнаті легкі вузенькі стелажі-колони в мінімалістському стилі не тільки лише служать для зберігання величезної кількості потрібних речей, та й підтримують навісна стеля. Забігаючи наперед, скажемо, що завдяки фантазії дизайнера в незвичайну, облицьовану керамічною плиткою стелу-шафа перевтілився навіть технічний короб у ванній. Трикутна вища частина "пам'ятника" красується на нижній, як на п'єдесталі. Здається, ніби вона застигла під час руху, роблячи поворот на невидимій осі, наче кубик Рубіка. Конкретно схожим серйозним, багатофункціональним і в той же час дуже розкішним елементам маленька за площею квартира повинна масштабністю, глибиною, образною і чуттєвої насиченістю.

Щоб якомога точніше виконати побажання власників та дуже відмінно використовувати місце, дизайнерові доводиться йти на маленькі відступу від правил. У даному проекті таким "беззаконним діянням" стало розширення спальні, навіщо лоджію з'єднали з житловою зоною. Дизайнер чесно попередила замовників, що подібне удосконалення нереально погодити в МВК, тому надалі у їх можуть з'явитися труднощі при продажу квартири. Але клієнти переконали творця проекту, продавати квартиру не збираються, а приростити площа крихітної спальні просто потрібно.

У підсумку в шлюбної спальні з'явилася маленька місце відпочинку, де розмістилися крісло і живі рослини. "Територія блаженного байдикування" розділена від спальні символічної ступенем. Пол і навіть підвіконня (ще одна дизайнерська знахідка!) У колишній лоджії облицьовані керамічною плиткою теплого теракотового кольору, яка добре поєднується з пісковими стінками і з підібраною господарями світлими меблями підкреслено серйозного дизайну.

Спочатку квартиру планувалося обставити не такий лаконічною меблями, але проект реалізовувався у співавторстві з володарями квартири – переконаними прихильниками функціональності. Вони самі обрали меблі, освітлювальні прилади і текстиль для дому, несучи до вигаданий дизайнером світ світла, пастельних тонів і запаморочливих форм елементи скандинавського і німецького мінімалізму. "Коктейль" вийшов повністю вдалим, що не дуже солодким або пряним.

Виняток становить кухня: "фартух" над робочою поверхнею, облицьований різнобарвною кахельною плиткою, пригадує картину художника-абстракціоніста. Фасади полиць зі скла і металу підкреслюють тепло дерева, з якого зроблені меблі, і при всьому цьому гармоніюють з хай-тековской витяжкою з нержавіючої сталі і скла. Скляна витяжка практично непримітна, з цього створюється ефект вільного місця.

Домінуючі кольори в інтер'єрі кухні – білосніжний, жовтий і колер натурального дерева. Малість "прохолодніше" і суворіше виглядає дитяча, вирішена в блакитно-сріблястих тонах, та й вона не вибивається із загальної палітри: блакитні і блакитні штришки можна знайти на кухні (кахель "фартуха" і плитка на підлозі), в спальні (покривало у стилі "печворк"), в передпокої (стать і внутрішня поверхня кутового стелажа з гіпсокартону), також у вітальні (штори). Кольори сонця і неба присвоюють інтер'єрам легкість і легкість, здається, що в цьому будинку завжди відкриті вікна в літо. Величезна кількість живих рослин тільки збільшує подібне спогад.

Завдяки точкової підсвічуванні маленькі скляні полиці і дзеркала, інтегровані в ніші під кутом 45 °, загадково блищать, притягаючи погляд. Подібні "дрібниці" грають дуже важливу роль, без їх квартира втратила б неповторність, стала б більше прогулятися на всі інші.

Час від часу при знайомстві з інтер'єром з'являється ідея, що потрібно дещо переробити, або виникає відчуття, неначе оформлення запозичене з іншого житла. Відвідавши цю квартиру, ловиш себе на думці, що хочеться запропонувати конструкторам в якості фронту робіт свою житлоплощу, очевидно потребує докорінних змінах. o

Джерело: gradostroitel.com.ua


MAXCACHE: 0.49MB/0.00096 sec